НОВИНИ

Виолета Комитова: Никога не е имало коалиция между "Български възход" и ВМРО

bnt avatar logo
от БНТ
07:54, 23.02.2023
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Няма коалиция "Български възход" - ВМРО. ВМРО я тиражираха в публичното пространство, но ние никога не сме казвали, че ще бъдем в коалиция с тях. Това заяви Виолета Комитова от "Български възход" в "Денят започва".

"Новината, че ще сме в коалиция с ВМРО, я произведоха самите ВМРО. Те са се регистрирали сами за изборите, БВ също са регистрирани самостоятелно за изборите, изведнъж някой произвежда една такава новина, която се мултиплицира, включително от социологически агенции".

Тя заяви, че партията ѝ е водила разговори с много хора от политически партии, професионални и правителствени организации, защото от БВ смятат, че диалогът трябва да бъде изнесен в обществото.

"Проява на слабост е да крещиш и да обвиняваш без обвинения, да лепиш етикети. Българското общество ако иска да лансира партии, които всеки ден ще крещят, ще се обвиняват и няма да произвеждат нищо в полза на гражданите и бизнеса, изборите предстоят. Ако искат обаче да се борим за успокояване на топката в нашето общество, за повече сигурност, защото нашето общество страда от несигурност във всеки аспект, това минава само през редовно правителство".

Трудно е да се мисли за партньорства, защото много хора смятат, че трябва да се води разговор за приоритетите в обществото - в момента това са несигурността в обществото и инфлацията.

"Приоритетът на БВ е инфлацията върху цените на храните. Всичко друго можем да преживеем, поскъпването на мебелите, колите и жилищата, но цената на храната, която довежда наши граждани да стоят гладни, според мен абсолютна безотговорност на политиците. Докато се карат политиците, гражданите и бизнесът ще страдат".

"Български възход" ще се яви самостоятелно на изборите, заяви отново Комитова, а листите вече се редят.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посланик Виталий Москаленко: Мирът означава победа на Украйна в тази империалистическа война
Посланик Виталий Москаленко: Мирът означава победа на Украйна в тази империалистическа война
Манчестър Юнайтед и Барселона разрешават спора на "Олд Трафорд"
Манчестър Юнайтед и Барселона разрешават спора на "Олд Трафорд"