НОВИНИ

Владимир Илиев с 41-о място в първия индивидуален старт за сезона в Световната купа по биатлон

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:18, 26.11.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
владимир илиев трето злато държавното биатлон белмекен
Слушай новината

Най-добрият български биатлонист Владимир Илиев остана на косъм от влизане в зоната на точките, след като се нареди 41-и по време на старта в индивидуалната дисциплина на 20 км от програмата на Световната купа в Йостерсунд, Швеция.

Състезанието бе първо индивидуално за мъжете през настоящата кампания, а в него Илиев допусна общо три грешки в стрелбата си и така остана на 3:37.8 минути от първото място и на малко под 7 секунди от влизане в топ 40, което щеше да донесе на опитния ни състезател и точки за генералното класиране.

Припомняме ви, че през 2019-а година именно в Йостерсунд роденият в Троян биатлонист постигна най-големия успех в цялата си кариера, печелейки сребърен медал от световното първенство в индивидуалния старт на 20 км.

В надпреварата днес в шведския зимен център имаше още двама българи, като Константин Васлиев финишира 79-и с три грешки в стрелбата си, а Антон Синапов се нареди 85-и, след като повали 16 от 20-те мишени на огневия рубеж.

Победител в днешния старт пък стана германецът Роман Реес, който допусна само една грешка при четирите си стрелби и по този начин стигна до първия триумф в кариерата си за Световната купа, пресичайки финала с преднина от 12.1 секунди пред своя сънароник Юстус Стрелов. Трети остана носителят на големия Кристален глобус в четири от последните пет сезона Йоханес Тингнес Бьо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Астън Вила обърна Тотнъм и го изхвърли от топ 4
Астън Вила обърна Тотнъм и го изхвърли от топ 4
Камила Валиева взе златното отличие при жените на турнира по фигурно пързаляне за Гран При на Русия
Камила Валиева взе златното отличие при жените на турнира по фигурно пързаляне за Гран При на Русия