НОВИНИ

ВМРО избра трима съпредседатели, Каракачанов става почетен председател

bnt avatar logo
от БНТ
16:49, 12.02.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

С 303 гласа "за", без "против" и "въздържали се" извънредният конгрес на ВМРО избра ръководство на партията - Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, съобщават от пресцентъра на партията. Красимир Каракачанов става почетен председател на партията.

Ангел Джамбазки е втори мандат евродепутат и зам.-председател на ВМРО. Искрен Веселинов е досегашен зам.-председател и председател на групата народни представители на войводите в 44-ото НС. Александър Сиди е досегашен член на националното ръководство и депутат в 44-ия парламент.

За главен секретар с 306 гласа "за" е избран досегашният организационен секретар и депутат в 44-ото НС Юлиан Ангелов. Продължава изборът на другите ръководни органи на партията.

До тази промяна се стигна след изборните резултати на ВМРО на изборите 2 в 1 през ноември. Тогава партията взе малко над 1% и ръководството подаде оставка.

"Тясното ръководство на организацията е обновено наполовина - половината от изпълнителния комитет са нови лица и са млади хора. Когато бяхме част от управлението, се налагаше да правим компромиси, взели сме си поука от тези компромиси. Има много предизвикателства, ние трябва да бъдем актуални на тези предизвикателства, да върнем доверието на хората, които ни подкрепяха в каузите, които сме преследвали и към това да достигнем по-бързо, по -интересно и по-убедително до българските граждани", каза съпредседателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пет деца са били нахапани от домашно куче в Южния парк в София
Пет деца са били нахапани от домашно куче в Южния парк в София
Манчестър Юнайтед с поредна стъпка накриво в първенството
Манчестър Юнайтед с поредна стъпка накриво в първенството