НОВИНИ

Временно захлаждане през почивните дни - валежи и гръмотевици в неделя

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 03.08.2022
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Днес в почти цялата страна ще бъде горещо с максимални температури между 31° и 34°, в София около 29°, по Черноморието - от 28 до 31°. Превалявания ще има в следобедните часове главно в планинските райони от западната половина от страната. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо, а утре отново ще преобладава слънчево време, в комбинация със слаб, в източната половина от страната - умерен североизточен вятър.

Следобед само на отделни места в Източна България за кратко ще превали. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 30°.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието, с повече облаци в следобедните часове, когато на отделни места по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд.

Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са от 28 до 31°, температурата на морската вода е 24 - 26°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Много добри условия за туризъм в планините и утре. Ще се задържи слънчево, с незначителна купеста облачност през втората половина на деня.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите ще са от 21° на Алеко до 29° - в Банско.

И към времето в Европа. В по-голямата част от континента, включително и на Балканите, и утре ще бъде слънчево, а в много райони и горещо. Ще продължи захлаждането на Британските острови. Ветровито и дъждовно ще бъде за пореден ден на Скандинавския полуостров.

У нас през следващите дни ще се задържи предимно слънчево, с локални следобедни превалявания с по-голяма вероятност в източните и планинските райони. Повече валежи се очакват в неделя, когато ще има и гръмотевична дейност. Ще бъде и ветровито, а температурите слабо и временно ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев загуби само четири гейма на турнир в Германия
Адриан Андреев загуби само четири гейма на турнир в Германия
Политици говорят с анимационни герои - какви са новите графити от Старо Железаре?
Политици говорят с анимационни герои - какви са новите графити от Старо Железаре?