НОВИНИ

Все по-горещо, с по-голям риск от пожари в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
21:31, 21.07.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Все по-горещо време ни очаква в близките дни, с все по-голяма опасност от възникване на пожари - в по-голямата част от страната от двете най-високи степени на риск - много голям и екстремален - при които пожарите са трудни за овладяване.

39° е най-високата максимална температура днес - в Ново село, във Видин - 38°, В София 32°. Горещо беше дори по Черноморието, във Варна - 31°.

Утре максималните температури ще са между 33° и 38°, в София - отново около 32°. Ще бъде слънчево, със слаб, в източните райони - умерен североизточен вятър.

Слънчево ще бъде и по Черноморското крайбрежие, но по-прохладно, с максимални температури между 27° и 30°. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Вълнението на морето ще бъде слабо, а температурата на морската вода е от 23° до 25°.

Истинска прохлада - единствено в планините утре и то по високите части. Максималната температура на 2000 метра надморска височина ще бъде около 20°. И там ще преобладава слънчево време, с умерен вятър с посока от север-североизток.

И към времето в Европа. В южната половина от континента, включително и на Балканите, ще се задържи слънчево и горещо. Валежи и гръмотевици се очакват утре във Франция. Ще превалява и на Британските острови.

У нас следобедни превалявания ще има в неделя и понеделник, с по-голяма вероятност на места в планините и в източните райони от страната. Повишението на температурите ще продължи и в неделя не е изключено бъдат измерени 40°. Слабо захлаждане се очаква в началото на новата седмица.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гешев за промените в закона за КПКОНПИ: От юридическа гледна точка - трагедия
Гешев за промените в закона за КПКОНПИ: От юридическа гледна точка - трагедия
Волейболистите на Мартин Стоев победиха Турция и във втората контрола
Волейболистите на Мартин Стоев победиха Турция и във втората контрола