НОВИНИ

Всички гимназии в област Благоевград са готови за онлайн обучение

bnt avatar logo
от БНТ
09:07, 29.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
Регионални

Около 260 000 са учениците в страната, които от днес минават на дистанционно обучение за 14 дни. Това са близо една трета от всички ученици. Причината е увеличаващия се брой поставени под карантина или заболели от коронавирус учители и ученици.

За област Благоевград под карантина към днешна дата са 61 учители и 732 ученици. Заради растящия брой заболели учители от коронавирус и за да не се стига до липса на кадри, вече работи създадената от Министерството на образованието информационна база за регистриране на безработни учители и студенти. Те в случай на нужда могат да се наемат и да заместват отсъстващ учител.

В Природо-математическата гимназия в Благоевград присъствено продължават да се обучават учениците от 5, 6 и 7 клас. Всички останали са на дистанционно обучение.

Още вчера е издадена заповед, с която организацията на учебното време е променена за децата от прогимназиалния етап, обясни пред БНТ един от зам.-директорите Петя Въчкова. Те ще учат от 8 сутринта, вместо от 14 часа.

Всички деца са здрави, няма болни при малките. Има две учителки под карантина, един заразен учител и трима в болнични поради други заболявания. Отсъстващите учители са заменени благодарение на банка кадри.

Болници в Благоевградско са на ръба заради липса на легла за пациенти с COVID-19

Другият зам.-директор Йордан Цветанов каза, че учителите са оборудвани с преносими компютри, таблети и настолни компютри.

Началникът на Регионалното управление на образованието в Благоевград Ивайло Златанов обясни, че заповедта на министъра засяга 56 училища на областта и почти 13 000 ученици. Всички училища са в готовност за обучение в електронна среда

Автор: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Частните болници ще провеждат обществени поръчки, когато имат държавно или общинско финансиране
Частните болници ще провеждат обществени поръчки, когато имат държавно или общинско финансиране
Вечерен час във Филаделфия след протести заради убийството на чернокож
Вечерен час във Филаделфия след протести заради убийството на чернокож