НОВИНИ

Втори ден протест пред Народния театър след уволнението на Александър Морфов

Айше Сали
от Айше Сали
17:55, 01.03.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Тази вечер актьори, режисьори и граждани отново се събраха пред Народния театър в подкрепа на режисьора Александър Морфов.

Те скандираха "Оставка" и заявиха, че са там в подкрепа на изкуството и таланта, а не на администратора. Утре подкрепящите Морфов ще изразят своето недоволство от освобождаването му като главен режисьор и пред Министерството на културата. По същото време ръководството на Народния театър ще даде пресконференция.

"Очаквахме го, аз очаквах и аз да бъда уволнен и продължавам да го очаквам. Ще се борим до последно, защото нещата излязоха извън контрол и извън обещания, за което има факти", заяви актьорът Валери Йорданов.

"Всеки би могъл да коментира по много начини постъпката на Александър Морфов или постъпките, но Александър Морфов няма да остане в историята на българския театър с това, което в момента се случва, в тази сграда, Сашо Морфов ще остане в историята на българския театър с това, което е направил. А това, което е направил Сашо Морфов, е изключително значимо за българския театър", допълни актьорът Милен Миланов.

В позиция от Народния театър обявиха, че до административните мерки се е стигнало, за да бъде туширано напрежението, тъй като постоянно е имало тенденциозни нападки.

Александър Морфов не е успял да се справи със задачата, която му е била поверена като главен режисьор - да общува с колектива и ръководството, а се е занимавал с лични нападки, допълват още в позицията си от Народния театър и уверяват, че спектаклите на Морфов ще продължат да се играят.

Вижте още в прякото включване на Айше Сали.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекари събрали пари, за да нахранят мигрантите от тира на АМ "Европа"
Лекари събрали пари, за да нахранят мигрантите от тира на АМ "Европа"
След влаковата катастрофа в Гърция: Транспортният министър подаде оставка, страната е в тридневен траур
След влаковата катастрофа в Гърция: Транспортният министър подаде оставка, страната е в тридневен траур