НОВИНИ

Вяра Емилова: БСП каза "Да" на политиката, която води Корнелия Нинова

bnt avatar logo
от БНТ
08:12, 14.09.2020
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Днес Централната комисия ще излезе с окончателните резултати от вътрешнопартийния избор в БСП, който се проведе в събота.

За да бъде максимално прозрачен изборът, ЦК три пъти засича резултатите. Първо по електронни таблици още в самата вечер, които вече са обработени и вчера изнесохме тези резултати. Втори път от Общинските избирателни комисии и протоколите, които са хартиени, и трети път протоколите от Секционните избирателни комисии. Това съобщи Вяра Емилова, секретар на Централната комисия за провеждане на избора в БСП.

За Корнелия Нинова са гласували 43 228 социалисти, което е 81,5% от цялата партия.

Ние сме категорични, че изборът е бил честен, защото всички решения на ЦК бяха своевременно публикувани на нашата интернет страница и бяха изпращани до всички структури. Мисля, че изборът е бил честен и категоричен. БСП вече има своя лидер и цялата партия застана зад Корнелия Нинова.

"Продължаваме по същия курс и, освен че партията застана зад лидера си, застана и зад политиките, които БСП провеждаше в изминалите 4 години. Продължаваме по същия път, казваме не на мафията, казваме не на това управление, искаме социална държава и справедливост. Продължаваме доста по-силни като консолидирана партия, която има желание да промени държавата", коментира още Вяра Емилова.

"БСП е по-обединена, това показват самите резултати. Партията каза "Да" на политиката, която води Корнелия Нинова", обобщи още тя.

"Мисля, че БСП е готова да управлява след това, което показа на тези избори. Показа честни избори, в които нямаше напрежение, нямаше хора с чували, нямаше объркани протоколи. Организирахме много коректни и честни избори", обобщи тя.

През целия ден сме разгледали около 80 жалби, подадени от различни застъпници на кандидатите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доминик Тийм завоюва първа титла от Големия шлем след обрат
Доминик Тийм завоюва първа титла от Големия шлем след обрат
Над 17 години площадка е криела риск за децата в село Миндя
Над 17 години площадка е криела риск за децата в село Миндя