НОВИНИ

Вятърът ще продължи да отслабва през деня

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 12.01.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Валежите почти навсякъде спряха, облачността започна да намалява и минималните температури в по-голямата част от страната, дори и на морския бряг, са под нулата.

Ще продължи да отслабва и вятърът, но в областите Смолян, Кърджали и Хасково остава в сила предупреждение за опасно силни пориви.

В следобедните часове по-значителна облачност и слаб сняг ще има все още в Дунавската равнина, по високите полета на Западна България и крайните югоизточни райони.

В останалата част от страната ще преобладава слънчево време, но максималните температури в повечето райони ще останат под нулата, от минус 3° до минус 1°, на места в Южна България – до плюс 2°, в югозападните райони - от 4° до 8°.

През нощта ще бъде безоблачно и сутринта ще е още по-студено в сравнение с днес, с минимални температури между минус 9° и минус 4°, в отделни райони до минус 10° - минус 12°.

Максималните температури обаче ще се повишат и ще са между минус 1° и плюс 4°, в София - минус 1°. Ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност в сутрешните часове, главно над североизточните райони. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е слаб, в Дунавската равнина и Източна България - умерен.

Предимно слънчево ще бъде по Черноморието. Ще духа умерен северозападен вятър, а вълнението на морето ще отслабне до 2 - 3 бала.

В планините ще се задържи ветровито, с умерен вятър от север-северозапад, по най-високите части - временно силен от североизток.

Ще преобладава слънчево време, а максималните температури в курортите слабо ще се повишат и ще са от минус 6° до минус 3°.

Студено за средата на януари ще бъде и навсякъде на а Балканите. На места в низините преди обяд ще бъде мъгливо, но през втората половина на деня ще бъде слънчево.

През следващите дни температурите у нас ще се повишат, по-бързо и по-съществено. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци и сутрешни мъгли в неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Минчев: Добре съм, но някои хора се опитват да извлекат дивиденти от създалата се ситуация
Никола Минчев: Добре съм, но някои хора се опитват да извлекат дивиденти от създалата се ситуация
Протест на родители пред 151 ДГ в София срещу възстановяването на работа на уволнена директорка
Протест на родители пред 151 ДГ в София срещу възстановяването на работа на уволнена директорка