НОВИНИ

Протестът на "Възраждане" стана повод за коментари в НС

Александър Марков
от Александър Марков
12:19, 12.01.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Протестът на "Възраждане" срещу зеления сертификат и ваксините стана повод за коментари и в парламента.

"Всички видяхме, разбира се, че голяма част от депутатите на "Възраждане" са ваксинирани. И не само себе си са се ваксинирали, а и своите семейства и близки. Тоест, те са взели правилните мерки, но това, което е абсолютно неприемливо е, когато те защитават себе си, да излизат публично и да казват "Това не помага. Ваксината не работи. Това не е истинска ваксина, а нещо друго, което не върши работа и не спасява човешки животи", заяви Стоян Михалев от "Демократична България".

Зеленият сертификат е едно доказателство, че хората са ваксинирани. Всички, които подкрепят ваксинацията и това да бъдеш ваксиниран, трябва да подкрепят и зеления сертификат, смята Искрен Митев от "Продължаваме промяната".

"А относно протеста - "Продължаваме промяната" се роди с протестите, така че ние подкрепяме правото на хората да протестират. Друг е въпросът дали сега е най-добрият момент, когато върлува Омикрон", допълни той.

Според Андрей Чорбанов от "Има такъв народ" случващото се по света потвърждава позицията на пратията и безсмислието на всичко, което касае зеления сертификат. Аргемунтира се с факта, че във Франция вчера са отчетени 350 000 позитивни случая.

Въпрос: Вие ще се включите ли в протеста?

А. Чорбанов: Няма нищо общо едното с другото. Моята позиция може да съвпадне и с доста странни организации в цял свят. Това, че има съвпадение на позиция, няма значение.

Въпрос: Тоест ще се включите ли, или не в протеста?

А. Чорбанов: В протеста не можем да се включим, защото ние имаме участие в това управление.

Репортери: Вера Александрова, Александър Марков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пловдив се раздели със защитник
Ботев Пловдив се раздели със защитник
Депутатите приеха на първо четене законопроекта за удължаване на Бюджет 2021
Депутатите приеха на първо четене законопроекта за удължаване на Бюджет 2021