НОВИНИ

Протест на родители пред 151 ДГ в София срещу възстановяването на работа на уволнена директорка

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:56, 12.01.2022
5303
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Родители протестираха пред 151-а детска градина "Леда Милева" в София.

Причината е, че уволнената директорка Мирела Гошкарян иска да се върне на работа в градината, защото от Районния съд е получено съобщение за възстановяването ѝ на работа.

Според адвоката на Гошкарян тя има право да се яви, за да заеме длъжността си. Родителите обаче са категорично против връщането ѝ на поста.

"Тя е уволнена заради безхаберното си управление или по-скоро липсата на управление изобщо на детската градина", казва майка на дете от детската градина.

"От всичките 200, над 200 родители - никой не иска тя да се върне. Най-малкото, което е, потресаващото състояние на градината при нейното управление, родителите, които си водят 4 години децата в детската градина, никога не са я виждали", казва Младен Райков, родител.

Всъщност, Гошкарян е уволнявана от поста директор на 151-а детска градина два пъти. Първият път след инцидент от 2019 г., при който шкаф падна и премаза ръцете на двегодишно дете. След този случай тя е възстановена на работа от съда.

Столична община обаче я уволнява за втори път на 4 декември 2021 г. след бурна реакция на родителите на децата от градината срещу завръщането ѝ на поста.

Родителите подкрепят новия директор на детската градина Вяра Богатева. По думите ѝ Гошкарян иска да се върне на работа на база решението на съда след първото ѝ уволнение. Това според Богатева е невъзможно, тъй като няма заповед за назначението ѝ.

Мирела Гошкарян и адвокатът ѝ считат, че тя е в правото си да бъде възстановена. Недоволството на родителите тя обясни с манипулация.

"По всичките дисциплинарни обвинения тя е оправдана с решение на СГС. По същество съдът е гледал спора и оправдал Гошкарян по всички повдигнати обвинения", аргументира се Кристиан Гьошев, адвокат на Мирела Гошкарян.

"Това са 10 - 15 човека, настроени, манипулирани от настоящата директорка. Това е. Те може всичко да кажат, но това не е истина", каза самата Гошкарян.

В подкрепа на Мирела Гошкарян тази сутрин пред детската градина се бяха събрали и други уволнени от Столична община директори.

Още вижте в прякото включване на Карина Караньотова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вятърът ще продължи да отслабва през деня
Вятърът ще продължи да отслабва през деня
Започна срещата НАТО - Русия за ситуацията в Украйна
Започна срещата НАТО - Русия за ситуацията в Украйна