НОВИНИ

Йънг Бойс пропусна да накаже експериментален Манчестър Юнайтед и отпадна от Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:41, 08.12.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
йънг бойс пропусна накаже експериментален манчестър юнайтед отпадна европа
Слушай новината

Отборите на Манчестър Юнайтед и Йънг Бойс завършиха наравно 1:1 в мач от последния кръг от група F на Шампионската лига.

За швейцарците това равенство на "Олд Трафорд" означава и край на тяхното участие в европейските клубни турнири през този сезон, тъй като те със сигурност остават на последното 4-то място в тази група.

"Червените дяволи" пък си бяха осигурили първата позиция в групата още преди двубоя, което позволи на Ралф Рангник да заложи на малко по-нетрадиционен състав.

През второто полувреме той даде шанс за изява и на абсолютни дебютанти като Шола Шортайър, Чарли Савидж, Теден Менги и иракчанина Зидан Икбал.

Въпреки експерименталния състав, домакините поведоха в резултата в 9-ата минута, когато Мейсън Грийнууд се разписа с чудесна странична ножица, която не остави шансове на вратаря на гостите Фавр.

Йънг Бойс обаче стигна до равенството малко преди почивката чрез Фабиан Рийдер, който се възползва от грешка на Дони ван де Беек и със страхотен удар от дистанция матира Дийн Хендерсън за 1:1.

През втората част швейцарския тим се опита да стигне и до трите точки, които бяха единствения път за момчетата на Дейвид Вагнер към участие в Лига Европа на пролет. Вилфред Канга обаче пропусна на няколко пъти да накаже пробойните в отбраната на Юнайтед, запазвайки равенството.

Така, в крайното подреждане Манчестър Юнайтед финишира на първото място, докато Йънг Бойс остава на последното. Отборите на Аталанта и Виляреал пък ще определят утре втория 1/8-финалист от тази група, след като снегът наложи мачът в Бергамо да бъде отложен.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1652 са новите случаи на коронавирус у нас
1652 са новите случаи на коронавирус у нас
Окончателно: И трите партии от "Демократична България" подкрепят коалиционното споразумение
Окончателно: И трите партии от "Демократична България" подкрепят коалиционното споразумение