НОВИНИ

Янислав Герчев отпадна в осминафиналите на европейското първенство по джудо

При жените единствена Ивелина Илиева (57 кг) записа победа, но впоследствие загуби в 1/16-финалите на своята категория, докато Снежана Граматикова (57 кг) и Габриела Димитрова (52 кг) претърпяха поражения още в първите си схватки

янислав герчев отпадна осминафиналите турнира големия шлем джудо париж
bnt avatar logo
от БНТ
20:13, 25.04.2024
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Българинът Янислав Герчев отпадна в осминафиналите на категория до 66 кг по време на европейското първенство по джудо, което стартира днес в Загреб, Хърватия.

Трикратният ни сребърен медалист от шампионати на Стария континенти потегли в надпреварата с успех над украинеца Микита Холобородко след златна точка, но в следващия кръг жребият го изправи срещу испанеца Алберто Гаитеро Мартин.

Спорът помежду им отново бе решен след златна точка, като, за съжаление, този път поражението беше за Герчев, който получи трето предупреждение.

При жените в категория до 57 кг европейската ни вицешампионка от Казан 2016 Ивелина Илиева стартира с победа с ипон срещу Хазрет Божкурт от Турция, но след това отстъпи с вадзари на германката Сайджа Балхаус в 1/16-финалите.

Другата ни представителка при 57-килограмовите Снежана Граматикова пък започна директно от тази фаза, ала загуби още в първата си схватка с ипон от представителката на Словакия Кая Кайзер, пета от Олимпийските игри в Токио 2020.

Последната българка на татамито в "Арена Загреб" днес Габриела Димитрова (52 кг) също беше елиминирана още на старта от кипърката София Авеста след трето предупреждение в допълнителното време на двубоя.

В петък европейското първенство в Хърватия продължава, а в действие за България ще видим Марк Христов и Денислав Иванов (73 кг), Георги Граматиков (81 кг), както и Йоана Манова (63 кг).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поискани оставки и нови назначения в "Гробищни паркове"
Поискани оставки и нови назначения в "Гробищни паркове"
САЩ са доставили тайно на Украйна далекобойни ракети
САЩ са доставили тайно на Украйна далекобойни ракети