НОВИНИ

Ясен Петров: Допуснахме много елементарни грешки в защита

ясен петров допуснахме елементарни грешки защита
bnt avatar logo
от БНТ
22:01, 26.03.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българският национален отбор по футбол Ясен Петров сподели мнението си след контролната среща с Катар, загубена от "лъвовете" с 1:2.

Наставникът е на мнение, че тимът ни е стоял добре на терена след 15-ата минута на първото полувреме.

"Наблюдавали сме много пъти отбора на Катар и убедих нашите футболисти, че това е стойностен отбор, който от дълги години се готви именно за това Световно първенство. Шампион на Азия пред две години, за Арабската купа завършиха трети, като отстраниха с дузпи Египет. Наистина добър отбор, но след 15-ата минута мисля, че не стояхме лошо, както и в началото на второто полувреме, когато изравнихме", започна Петров.

Като основна причина за загубата в Доха, той определи допуснатите грешки в защита, които според Петров за плод на липса на игрова практика във клубните отбори на футболистите ни.

"Допуснахме много елементарни грешки в защита и ни наказаха. При дузпата на Божиков имаше съмнение за засада, но въпреки всичко, не трябва да допускаме такива неточности. Тези грешки са плод на липса на игрова практика. Мисля, че физически не стояхме чак толкова зле, все пак тук е много топло. Върху този състав сме се спрели, продължаваме да работим", завърши Ясен Петров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светът отбеляза "Часът на Земята"
Светът отбеляза "Часът на Земята"
Кубрат Пулев: Тервел ще стане претендент за световната титла, ако победи Ковальов
Кубрат Пулев: Тервел ще стане претендент за световната титла, ако победи Ковальов