НОВИНИ

Вратарска грешка лиши България от равенство с домакина на Световното първенство

живо катар българия
bnt avatar logo
от БНТ
18:23, 26.03.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на България загуби с 1:2 контролната среща с Катар, част от приятелския турнир с Хърватия и Словения, който се провежда в Доха. Двубоят се проведе на "Едюкейшън Стейдиъм".

Домакинът на предстоящия Мондиал получи дузпа в 24-ата минута, след като Педро Мигел бе изведен отдясно в наказателното поле на България, а Васил Божиков го фаулира. Зад топката застана обичайният голмайстор на катарците Акрам Афиф, който се разписа в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Николай Михайлов, като сантиметри не стигнаха на стража ни да спаси.

"Лъвовете" създадоха най-опасното положение пред противниковата врата в последната минута на полувремето, когато Тодор Неделев стреля отлично от пряк свободен удар около дъгата на наказателното поле, но стражът Мешаал Баршам демонстрира завиден рефлекс и изби в ъглов удар.

По-добрите действия на българските футболисти на терена в Доха дадоха резултат в 60-ата минута, когато Кристиян Малинов изведе отдясно Кирил Десподов в наказателното поле на Катар. Нападателят не се засуети и стреля мигновено по диагонал току пред вратарското поле и се разписа в далечния долен десен ъгъл на стража Баршам.

Четвърт час преди края на редовното време Катар отново излезе напред в резултата след грешка на българския страж Николай Михайлов. Голмайсторът Афиф центрира от фаул в наказателното поле на "лъвовете", където Буалем Куки изпревари напусналия голлинията си вратар Михайлов и с глава се разписа за 2:1.

Във вторник, 29 март, от 16.30 часа селекцията на Ясен Петров се изправя срещу световния вицешампион Хърватия, като срещата ще бъде излъчена по БНТ 3 и онлайн в спортната секция на сайта bntnews.bg

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искрен Митев, ПП: Чух от хората, че арестът на Борисов е бил празник
Искрен Митев, ПП: Чух от хората, че арестът на Борисов е бил празник
Четири големи български града излязоха на шествие с призив "Спрете войната!"
Четири големи български града излязоха на шествие с призив "Спрете войната!"