НОВИНИ

Ясен Петров: Надявам се в мачовете да бъдем агресивни, дръзки и умни

ясен петров надявам мачовете бъдем агресивни дръзки умни
bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 29.05.2022
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на България по футбол Ясен Петров беше категоричен, че тимът му се нуждае от подкрепата на феновете в новата кампания, която стартира на 2 юни с мач от Лигата на нациите.

Треньорът беше специален гост в предаването „Арена спорт“ по БНТ. Той разкри, че ключът към успеха, който ще търси в първия двубой срещу Северна Македония е „агресия, дързост и ум“.

Националите вече водят подготовка в Разград, където ще се изиграят и домакинските срещи.

„Надявам се на голям фенски интерес. Надявам се да бъдем подкрепени. Ако не си поставяме големи цели, не виждам как ще израстваме като отбор. Целта досега беше да подмладим отбора, сега имаме добра сплав между опит и младост. Дойде времето за резултати. Преди малко имахме видео разбор от мача с Хърватия, надявам се да сме извадили поуките и отборът ни да играе по друг начин на 2 юни срещу Северна Македония. Думичките, които ми влиза в глава е агресивни, дръзки и умни“, сподели Ясен Петров.

Селекционерът беше запитан и за национала Георги Йомов, чието име беше замесено в скандал със стрелба на столична бензиностанция преди няколко седмици.

„Ние го подкрепяме изцяло. Вчера стана една лека контузия, надявам се, че ще се възстанови, той е част от нашия отбор и се надявам, че ще помогне на отбора“, каза Ясен Петров.

Първите четири срещи на „лъвовете“ са в началото на юни. Националният ни отбор е домакин в Разград на Северна Македония (2 юни) и Грузия (5 юни), а след това гостуваме на Гибралтар (9 юни) и Грузия (12 юни).

„Божидар Чорбаджийски и Пламен Гълъбов, ние ги следим постоянно и много искрено се надяваме да помогнат на отбора. Антон Недялков не искам да коментирам, изключително много разчитаме и на него. В момента в световния футбол нещата са много изравнени. Италия не успя да се класира за Световно първенство, европейски шампион. Не искам да мисля за Грузия и Гибралтар, сега мислим за 2 юни, а след това за другите отбори“, каза още Петров.

Наставникът призова феновете за подкрепа в домакинските срещи на националния тим.

„Ние играхме само 5 мача в България, три от тях бяха със зрители, които спечелихме, два бяха пред празни трибуни, както и 10 мача навън. Почти навсякъде привържениците подкрепяха домакините, този отбор има нужда от подкрепа, има нужда да изпита това чувство на собствен терен, да има публика, която да го вдигне в трудните моменти“, завърши селекционерът на България.

Цялото интервю можете да видите във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илияна Йотова откри Фолклорния събор в Копенхаген и поведе традиционното хоро
Илияна Йотова откри Фолклорния събор в Копенхаген и поведе традиционното хоро
Гръмотевични бури и градушки и днес
Гръмотевични бури и градушки и днес