НОВИНИ

Йордан Лечков: Има много кандидати за президент на БФС, защото всичко е подредено и може да се надгражда (ВИДЕО)

"Не съм подходящ за президент, поради голямата ми уста", сподели вицепрезидентът на БФС в интервю за предаването "Арена спорт".

йордан лечков кандидати президент бфс всичко подредено награжда
bnt avatar logo
от БНТ
12:52, 28.01.2024
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът не е пръв сред равни, той прави това, което Изпълкомът взема като решение. Има много кандидати, защото всичко е подредено и може само да се награжда. Далеч съм от мисълта, че сме идеални и пефектни. Всичко става с общи усилия и с помощта на дъжавата. Това каза Йордан Лечков в интервю за предаването "Арена спорт" на БНТ.

"Всички коментират Боби Михайлов, Йордан Лечков и Емо Костадинов, нима няма други, те също са вземали решение", попита Йордан Лечков.

"Още от 2019 г. се опорочиха нещата, когато беше поискана оставката на президента на БФС законно избран, после повторно законно избран, и от 2021 г. ние си имаме законно избран президент с прозрачен конгрес, който беше много интересен. Опонентите масово жалят поради своето недоволство. Никой не им пречи да си инвестират парите в спорта или във футбола. От тогава сме в параграф 22", каза вицепрезидентът на БФС.

"Най-лесно е един човек да го опорочим, и да затрием всичко, което е постигнал. Има можещи и неможещи в този живот", заяви още Лечков.

Той каза, че управляващите в БФС не е необходимо да излъчват свой нов кандидат.

"Какво значи да имаме такъв човек. Той следващият президент да не мисли, че го чака по-хубава съдба. Едва ли не от 15 април ше имаме страхотни резултати, няма да стане от днес за утре", категоричен бе Лечков.

"Аз няма да се кандидатирам, не съм подходящ за президент, поради голямата ми уста. Аз съм в нетърпение да видя новите кандидати. Много е важна платформата. Нека ми посочат грешките, като ръководството", каза Йордан Лечков.

"Очаквам конгресът да не бъде проведен, не знам, може нещо да се случи. Има още много неща в съда. Има процедурни хватки. Ние си имаме още мандат", добави бившият футболен национал.

Според него настоящето ръководство оставя добра материална база.

"Има доста добри неща, искам подрастващите да имат повече желание и старание. Има масов футбол, но не толкова в професионална насока", смята Йордан Лечков.

"Искам да се вземе едно генерално решение, държавата да се ангажира с промяна в Закона на спорта, без държавата няма как да се получи", обяви Йордан Лечков.

Според него трябва възможно най-скоро да започне проектирането на национален стадион.

Вижте целия разговор във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Михаил Касабов пред БНТ: Най-важно е да проведем демократичен и прозрачен конгрес (ВИДЕО)
Михаил Касабов пред БНТ: Най-важно е да проведем демократичен и прозрачен конгрес (ВИДЕО)
Линейка с пациент и кола се блъснаха в Шумен
Линейка с пациент и кола се блъснаха в Шумен