НОВИНИ

Юлия Иванова-Минчева пред БНТ: Ако ви кажа, че съм очаквала този обрат, ще ви излъжа (ВИДЕО)

юлия иванова минчева бнт кажа съм очаквала обрат излъжа
bnt avatar logo
от БНТ
20:38, 04.04.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на волейболния ЦСКА Юлия Иванова-Минчева призна в интервю за БНТ, че не е вярвала в пълния обрат на своя тим срещу Левски, който класира "червените" за финала през този сезон в Националната волейболна лига (НВЛ) при жените.

В своята зала "Васил Симов" "армейците" се наложиха драматично с 3:2 гейма, осъществявайки пълен обрат срещу своя съперник, като в хода на мача им се наложи да отразяват и два мачбола.

"Мога да преглътна първите два гейма, защото в крайна сметка резултатът е в наша полза. Докато обаче отборът не бе решил да се бори до края, не показахме нищо. В началото момичетата бяха хрисими, но в един момент се превърнаха в едни лъвици, които заиграха по-различно и искаха да победят. Подобрихме блокадата, направихме повече точки от сервис, а все пак и късметът беше с нас", коментира Иванова-Минчева.

"Ще излъжа, ако ви кажа, че съм очаквала да се случи този обрат. Знаех след първите два гейма, че ни е необходима промяна и момичетата я направиха. Получи се една жестока битка. Отборът на Левски изигра най-силния си мач до момента в първенството - тя бяха подредени, посрещаха добре, играха силно и в центъра. Аз се притеснявах, че след няколко слаби двубоя има вероятност те да изиграят един много силен и той беше днес", продължи тя.

Наставникът на ЦСКА сподели очакваният си и за финалната серия, в която за трета поредна година столичанки ще спорят с хегемона в българското първенство при дамите през последните години Марица Пловдив.

"Ние играем с много болни и контузени, което променя ротацията. Мечтаехме си да бъдем на финал и успяхме. Надявам се да бъдем на нивото на Марица, да покажем сърцата игра срещу тях и ако може да вземем един или два мача. Трябва да се борим", завърши Юлия Иванова-Минчева.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 04.04.2024 г., 20:50ч.
Спортни новини 04.04.2024 г., 20:50ч.
Без съгласието на бащата: Майка изведе детето си в чужбина
Без съгласието на бащата: Майка изведе детето си в чужбина