НОВИНИ

ЦСКА осъществи паметен обрат срещу Левски и отново ще играе на финал в НВЛ при жените

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:25, 04.04.2024
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
цска осъществи паметен обрат левски отново играе финал нвл жените
Слушай новината

Отборът на ЦСКА за трета поредна година ще спори за титлата в Националната волейболна лига (НВЛ) при жените, след като елиминира по драматичен начин в полуфиналите състава на Левски с 2-1 успеха.

В решителния трети мач от сериите "червените" се наложиха в своята зала "Васил Симов" по драматичен начин с 3:2 (18:25, 22:25, 28:26, 27:25, 16:14) гейма, осъществявайки пълен обрат.

По пътя си към крайния успех на момичетата на Юлия Иванова-Минчева им се наложи също така да отразяват и два мачбола, но се справиха със задачата и отново ще спорят за златните медали в родното първенство срещу действащия шампион Марица Пловдив.

Битката за трофея в женското ни волейболно първенство започва на 17 април, а финалната серия ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3 и на bntsport.bg!

Мачът започна отлично за гостите, които още в началните минути съумяха да дръпнат солидно в резултата при 8:3. По-добрата игра на „сините“ в хода на откриващата част продължи и в един момент те дори отвориха двуцифрен аванс – 22:12 и до края нямаха проблеми да затворят сета след 25:18.

Състезателките на Левски продължиха да имат предимство и в откриващите минути на втория гейм, когато отново поведоха с 8:3, но този път „червените“ реагираха навреме и стигнаха до равенството при 15:15. Последваха няколко оспорвани минути на игрището, но в края гостите демонстрираха повече хладнокръвие, за да стигнат до 25:22 и така да удвоят аванса си в резултата.

Третата част предложи страхотна драма, след като момичетата на Петър Шопов съумяха да се откъснат сериозно при 22:18 и вече се виждаха победителки, но ЦСКА не се отказа и със серия от шест поредни точки не само заличи своя пасив, а и си осигури два геймбола при 24:22. За нещастие на „червените“ те бяха отразени, като впоследствие техният съперник стигна и до мачбол при 26:25 в своя полза. Волейболистките на Юлия Иванова-Минчева се измъкнаха от трудната ситуация и в крайна сметка при третата си възможност приключиха сета след 28:26, намалявайки изоставането си.

Четвъртият гейм отново не мина без обрати, като "сините" имаха предимство при 9:5 и 20:17, но и в двата случая домакините намираха начин да се върнат в битката. Все пак ЦСКА пръв стигна до геймболи при 24:23 и 25:24, но и двата бяха спасени от гостите. При третия си шанс обаче блокадата на "армейците" спря Микаела Стоянова и след 27:25 в полза на "червените" срещата бе вкарана в тайбрек.

Решителната пета част стартира равностойно, като в началните минути съставът на Левски беше този, който имаше леко предимство в резултата, но в нито един момент то не надхвърли две точки. След 10-ата точка настъпиха няколко смени на водачеството, а в крайна сметка "сините" първи стигнаха до мачбол при 14:13. Последваха обаче грешка от начален удар и неточност на мрежата от страна на състезателките на Петър Шопов, които на свой ред осигуриха шанс за затваряне на мача от страна на ЦСКА при 15:14. "Червените" се възползваха още от първата си възможност, за да сложат точка на спора след повече от два часа игра.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без съгласието на бащата: Майка изведе детето си в чужбина
Без съгласието на бащата: Майка изведе детето си в чужбина
Защо парламентът забрани на Асен Василев да харчи от бюджета?
Защо парламентът забрани на Асен Василев да харчи от бюджета?