НОВИНИ

Юлияна Янева пред БНТ: Това ще ни бъде втори финал с украинката, да видим какво ще се случи

юлияна янева бнт втори финал украинката видим случи
bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 19.04.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Националната ни по борба Юлияна Янева и нейният личен треньор Серафим Бързаков говориха пред БНТ, след като българката се класира за финал в категория до 68 кг по време на европейското първенство в Загреб.

По време на шампионата на Стария континент Янева надви последователно Ноеми Забадош и Несрин Баш, за да се класира за полуфиналите в категория до 68 кг, където тя спечели служебно, тъй като нейната съперничка Адела Ханжличкова от Чехия не излезе на тепиха заради травма.

"Първите две борби се получиха добре. За съжаление, не успях да си изиграя полуфинала, но така е било писано. Поради една или друга причина състезателката от Чехия не се яви, контузила се е явно, но такива неща се случват", започна българската националка.

"Играем среща за среща. Първите два двубоя се получиха добре, очаквахме да играем и в полуфинала, но явно момичето е получило контузия. Ние обаче гледаме напред и трябва да се мобилизираме за утре", сподели нейният треньор Серафим Бързаков.

Двамата коментираха и предстоящата схватка с украинската Ала Балинска, която преди две години Юлияна в спора за златото на европейското първенство във Варшава, Полша, но в по-горната категория до 68 кг.

"Още от малка съм тренирана в този стил и идеята беше той (Серафим Бързаков) да ме поеме, когато стигна до възраст за жени. Това ще ни бъде втори финал с украинката след 2021-а година, но тогава играхме в по-горната категория. Ще видим какво ще се случи утре", заяви Янева.

"Преди две години изпуснахме момента срещу украинката. Надявам се утре да подходим зряло и дай боже да се поздравим с успеха. Трябва да проведем мача тактически правилно", допълни Бързаков.

Финалът с участието на Юлияна Янева ще бъде утре вечер (20 април) след 19.00 часа българско време и ще може да го проследите на живо в ефира на БНТ 3.

Цялото интервю вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна учението за киберотбрана Локд Шилдс 2023
Започна учението за киберотбрана Локд Шилдс 2023
Монтана 2003 поведе на Рилски спортист в полуфиналите на баскетболното първенство за жени
Монтана 2003 поведе на Рилски спортист в полуфиналите на баскетболното първенство за жени