НОВИНИ

Захлаждане и валежи през втората половина на седмицата

bnt avatar logo
от БНТ
21:25, 05.10.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден ден с много голяма амплитуда в денонощния ход на температурите. Точно 20° е разликата между температурите сутринта и следобед в Кнежа и Видин, където беше най-студено. 21° е максималната температура и в София днес, най-топло беше в Сандански и Благоевград.

Утре минималните температури ще бъдат малко по-високи, в повечето райони от 3° до 8° , в София - около 5°, по Черноморското ни крайбрежие - от 10° до 12°, максималните - между 17° и 22°, в комбинация със слаб до умерен източен вятър. През по-голямата част на деня и над по-голямата част от страната ще бъде все още слънчево, но през втората половина на деня ще започне увеличение на облачността, първо в Западна България.

По-често облачно, на места и със слаби превалявания ще бъде по Черноморието утре. Вятърът ще бъде от изток-североизток, умерен. Вълнението на морето ще е около 3 бала, на север от нос Калиакра – временно до 4 бала, което съответства на височина на вълните до около 2,5 метра.

Добри условия и за туризъм, и за разходка в планините и утре. Денят там ще започне със слънчево време, след което облачността ще се увеличава, но ще се задържи почти без валежи.

И към времето в Европа. Слънчево ще бъде в западните и в североизточните части от континента. Обширна област от ниско атмосферно налягане определя времето в Централна Европа, както и на Скандинавския полуостров.

В тези райони на много места ще има проливни валежи. Ще завали и в западните части от Балканите, като в отделни райони валежите ще бъдат значителни и придружени от гръмотевици.

Слънчево ще се задържи и утре в останалата, по-голямата част от полуострова. В Сърбия и Румъния ще бъде много ветровито.

У нас ще завали в четвъртък, все още главно в западната половина от страната. В петък и през почивните дни валежи ще има в почти цялата страна. Ще бъде и много ветровито. Минималните температури слабо ще се повишат, но максималните ще се понижат чувствително.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В "Референдум": Ефектът от Зеления пакт и Плана за възстановяване и устойчивост
В "Референдум": Ефектът от Зеления пакт и Плана за възстановяване и устойчивост
Преместиха предстоящите мачове на Лудогорец, ЦСКА и Левски в шампионата
Преместиха предстоящите мачове на Лудогорец, ЦСКА и Левски в шампионата