Започна ветроходната регата "Кор Кароли 2020"

от БНТ
20:46, 12.08.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Любопитно

Започна ветроходната регата "Кор Кароли 2020". Тази година стартът на престижното международно състезание беше даден в Бургас, а крайната точка е заливът във Варна.

Тазгодишното издание на регатата "Кор Кароли" започна със зрелищни гонки в Бургаския залив. Жителите и гостите на морския град можеха да наблюдават с невъоръжено око ветроходното състезание.

Пламен Георгиев, главен съдия на регатата: Първа става яхтата, която има най-добро число, според което се измерва коригираното време и пристига за най-кратко време по цялата дистанция на ветрено-подветрено състезателно разстояние. И това е една от крайбрежните гонки, които ще правим.

Регатата "Кор Кароли" се провежда юбилейно за 20-та поредна година. Това лято, заради пандемията обаче, по-малко чужденци са заявили участие.

Капитан Тома Томов, организатор на регатата: Има две украински лодки. Има много лодки под чужд флаг, но това са български лодки под чужд флаг, за съжаление. Традицията трябва да продължава, традицията трябва да се поддържа. Днес сме едни, утре ще бъдат други наши последователи, които трябва да продължат и да популяризират този спорт.

Очакват се около 40 ветроходни яхти с екипажи от общо 250 души да се състезават два дни в Бургаския залив, след което през уикенда да финишират във Варна.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
С траурни церемонии Русия отбеляза 20 години от гибелта на "Курск"
С траурни церемонии Русия отбеляза 20 години от гибелта на "Курск"
Млада жена е с опасност за живота, приемала е хранителни добавки
Млада жена е с опасност за живота, приемала е хранителни добавки