НОВИНИ

Започват засилени проверки на пешеходци и велосипедисти

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
12:23, 25.09.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

До края на месеца "Пътна полиция" ще прави засилени проверки на пешеходци и велосипедисти.

През следващите три дни ще се следи прецизно и за нарушители по магистралите. Полицаите ще вземат отношение за всяко нарушение, което засекат.

Полицаите ще следят за превишена скорост, също за шофьори, които разговарят по телефона, както и за други нарушения. До края на месеца ще тече и акция, която ще бъде насочена към опазване на живота и здравето на децата. В тази връзка ще бъдат проверявани и пешеходци и велосипедисти.

Инспектор Мария Ботева - "Пътна полиция", ГДНП: Акцентът е концентриран основно в градовете и техните области - София, Бургас, Варна, Хасково, Кърджали, Монтана, Плевен. В тези градове е особено засилено участието в контролната дейност на полицейските органи по отношение на неправилното движение на велосипедисти по площите, предназначени за пешеходци, неправилното пресичане на платното за движение от страна на пешеходците, съответно отнемане предимството на пешеходци на пешеходни пътеки и на други зони, които са обособени за велосипедисти или пешеходци.

От "Пътна полиция" отчетоха и резултати от акция, насочена срещу разсейването на шофьорите. Засечени са над 500 нарушения, като най-много са в Пловдив.

Вижте повече във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варненското езеро започна регатата "Бриз"
Във Варненското езеро започна регатата "Бриз"
ЦСКА вдигна коефициента си в Европа с над 50%
ЦСКА вдигна коефициента си в Европа с над 50%