НОВИНИ

Застудяване и проливни валежи днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 08.11.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

В сутрешните часове на места в низините и равнините ще бъде мъгливо, а в северозападните райони ще започнат валежи от дъжд, които до края на денонощието ще обхванат почти цялата страна. Минималните температури днес ще са между 8° и 13°, а максималните - от 13° на места в Северозападна България до 23 - 25° в югоизточните райони от страната.

Предупреждение за значителни валежи с количества до 35 л/кв. м е в сила в повечето райони от западната половина от страната, докато в централните и източни райони ще бъде опасно ветровито с пориви на северозападния вятър до близо 80 км/ч.

Над Черноморието сутринта също ще се образува мъгла, а след обяд в северните райони ще започнат валежи от дъжд, които по-късно вечерта и през нощта срещу четвъртък ще обхванат и южните райони. Максималните температури ще са от 20° до 24°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините главно в следобедните часове се очакват валежи от дъжд, значителни в масивите от Западна България. С ориентирането на вятъра от северозапад ще прониква по-студен въздух и температурите бързо ще се понижават, като до вечерта границата между дъжд и сняг ще падне до около 1500 метра. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

В близките дни сутрин отново на места ще бъде мъгливо, а следобед предимно слънчево. Температурите ще са близки до обичайните за средата на ноември. През нощта срещу събота в много райони от страната ще започнат валежи от дъжд, които ще продължат и през деня, на места значителни. Температурите ще са в широки граници. Валежи се очакват и в неделя.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израелската армия започна да руши тунелите под град Газа
Израелската армия започна да руши тунелите под град Газа
Милан обърна ПСЖ на "Сан Сиро" за първи успех в Шампионска лига
Милан обърна ПСЖ на "Сан Сиро" за първи успех в Шампионска лига