НОВИНИ

Даниел Лорер: Интересен факт е, че Доган поема ръководството на ДПС

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 07.11.2023
Чете се за: 03:30 мин.
У нас
Слушай новината

Мисля, че ще чуем достатъчно от самите тях и какви са мотивите това да се случи. Така Даниел Лорер от ПП-ДБ отговори на въпрос в студиото на "Още от деня" изненада ли е оставката на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Предлагам да оставим вътрешнопартийното ръководство на други партии на самите тях. Мисля, че ще чуем достатъчно от самите тях какви са мотивите това да се случи. Това, което за нас е много по-важно и аз съм уверен, че това ще бъде така, е постоянството на ДПС в това, което те са обещали не само в българския парламент, а на цялото българско общество - конституционна реформа, която най-после да раздели политика от правосъдие у нас. Това е истинската мисия на партиите, които са обещали тази реформа. Аз вярвам, че каквито и кадрови промени да се случват в ДПС, те имат необходимата политическа мъдрост, за да знаят, че това е пътят, който трябва да следваме", каза Лорер.

Според него интересен факт е, че Доган поема ръководството на партията:

"Той е бил там достатъчно дълго, за да разбира историческата важност на процесите, които протичат в България в момента."

На въпрос необходима ли е лидерска среща, Даниел Лорер отговори така:

"Предполагам, че в рамките на парламента те ще продължат със същия интензитет, както до сега. България се намира в едно изключително динамично управление, популярно и известно като сглобката, но то започва да дава своите резултати и аз вярвам, че идните месеци ще го покажат."

Той посочи, че не вижда по-добра алтернатива за България или ГЕРБ.

"Вярвам, че всички партии ще осмислят резултатите от изборите за местна власт, които показаха нещо много ясно - промяната е тук и промяната е желана от цяла България", каза Даниел Лорер.

По негови думи, победите на ПП в София, Варна и други градове показва, че е запознало разграждане на модела на доминация на ГЕРБ по тези места и промяната набира сила:

"Българският избирател е направил своя избор и е той е отдал на ПП второ място, а на ГЕРБ първо в национален аспект, но това не означава, че ние бягаме от отговорност, напротив - ние я поехме, създадохме правителство и макар и с известно омерзение от двете страни ние работим заедно, защото всички разбираме, че избирателите искат от нас резултати, искат политика и правосъдие да бъдат разделени, правосъдна реформа. Искат свобода на движение в Европа, Шенген, искат свободно конвертируеми пари, искат евро, за да имаме политически и икономически възход. Това е, което искат от нас, независимо кой го прави", каза още той.

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС глоби Ботев с 5 300 лева след пловдивското дерби
БФС глоби Ботев с 5 300 лева след пловдивското дерби
Никола Попов ще ръководи двубоя между Левски и Ботев Пловдив
Никола Попов ще ръководи двубоя между Левски и Ботев Пловдив