НОВИНИ

Затопляне и слънчево време в следващите дни

bnt avatar logo
от БНТ
21:49, 18.10.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Затопляне и слънчево време - това ни очаква в близките дни, като в средата на седмицата температурите ще достигнат и дори ще надхвърлят 20°.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, но на много места в низините и котловините от Южна България ще бъде с ниска слоеста облачност или с мъгли. В Дунавската равнина и Лудогорието ще духа слаб северозападен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 15° и 20°, в София - около 15. Ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб северозападен, в Източна България - североизточен вятър.

И по Черноморието сутринта, главно в южните райони, ще е облачно и с мъгли, но и там през деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен, след обяд - североизточен вятър. Вълнението на морето ще е слабо.

Сутринта в масивите от Западна и Централна България ще има значителна облачност, а върховете ще са в мъгла. Около обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, видимостта ще се подобри и след обяд и там ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад.

Предимно слънчево ще бъде не само у нас, но и в по-голямата част от Балканите, с изключение на северозападните райони от полуострова. Слънчево ще бъде и във Франция, и в Испания. Ще вали на Британските острови, както и в Северна Европа, като в най-северните части от континента ще превалява сняг.

У нас и в близките дни ще се задържи слънчево, на места в сутрешните часове - с мъгли. Затоплянето ще продължи до петък, но с преминаването на студен атмосферен фронт през почивните дни отново ще захладнее. Облачността ще се увеличи, а на много места ще има и валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все по-рядко трафикантите на хора прибягват към насилие при склоняване към проституция
Все по-рядко трафикантите на хора прибягват към насилие при склоняване към проституция
ЦСКА 1948 излезе от зоната на изпадащите след минимален успех над Берое
ЦСКА 1948 излезе от зоната на изпадащите след минимален успех над Берое