НОВИНИ

Затопляне на времето в следващите дни

bnt avatar logo
от БНТ
21:09, 02.12.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Времето

След студеното и снежно начало на декември в близките дни в страната предстои затопляне - ще има и валежи, но в равнинната част от страната вече от дъжд.

А тази нощ все още на места е възможно да прехвърча сняг и утре сутрин температурите ще са отрицателни - до около минус 4, минус 5 градуса, само на морския бряг ще е малко над нулата. От юг обаче ще започне да се пренася по-топъл въздух и така дневните температури ще достигат между 2° и 7°, дори малко по-високи ще бъдат в югозападните райони и по Черноморието. Ще бъде предимно слънчево, но в западната част на Дунавската равнина ще се задържи облачно и мъгливо.

В планините ще е предимно слънчево, като след обяд над масивите от Югозападна България облачността ще се увеличи. Ще духа умерен вятър от юг-югозападен вятър, който вечерта ще се усили.

В по-голямата част от континента утре ще бъде облачно и в много райони ще вали. В страните от Централна Европа ще превалява слабо, но ще има условия за поледици. Предупреждение за проливни валежи от дъжд и за много силен вятър е в сила утре за пореден ден в Италия, както и по западното крайбрежие на Балканите.

В Хърватия се очакват и обилни снеговалежи - там предупреждението е от най-висока степен: код-червено. Причината - средиземноморски циклон, но той почти няма да окаже влияние на времето у нас.

В останалата по-голяма част от полуострова утре ще е слънчево време, а предстои и затопляне. В равнинните райони ще е мъгливо.

У нас в петък и събота затоплянето ще продължи, като по-съществено ще е в източната половина от страната. Минималните температури там ще са над нулата, а максималните ще достигат 10°-15°, докато в западната и централната част на Дунавската равнина, ще остава чувствително по-студено. Главно в Югозападна България, са възможни слаби превалявания от дъжд.

В неделя ще превали на повече места в страната, но все още предимно слабо.

В понеделник обаче има вероятност за по-значителни и почти повсеместни валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ресторантьор от Кюстендил не е съкратил никой от персонала си въпреки COVID кризата
Ресторантьор от Кюстендил не е съкратил никой от персонала си въпреки COVID кризата
Кристиян Цветанов с награда за най-добър боксьор на Европейското в София
Кристиян Цветанов с награда за най-добър боксьор на Европейското в София