НОВИНИ

Жълт код за проливни валежи днес

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 03.05.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици, а в Югозападна България ще са интензивни и значителни по количество. Ще има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, максималните - между 17° и 22°.

По Черноморието облачността ще е значителна. След обяд главно в южните райони ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Ще е хладно с максимални температури между 13 - 15°. Температурата на морската вода е 13 - 14°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, по най-високите части - от сняг, на места в масивите от Западна България - интензивни, значителни по количества и с гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра - около 3°.

И в четвъртък на много места ще има валежи, придружени от гръмотевици. Главно в Югозападна и Източна България са възможни локално интензивни и значителни по количество валежи и градушки. Дневните температури още малко ще се понижат и максималните ще са между 15° и 20°.

В петък на места в Западна и Централна България, повече в планините, в следобедните часове отново ще превали и прегърми. В източните райони ще духа умерен североизточен вятър, облачността ще е променлива, без валежи. Дневните температури ще се повишат.

В събота и неделя ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, на отделни места в планинските райони ще превали. Затоплянето ще продължи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официално: ЕК забрани вноса на зърнени продукти от Украйна в 5 държави, включително България
Официално: ЕК забрани вноса на зърнени продукти от Украйна в 5 държави, включително България
Арсенал надви Челси за едно полувреме и се върна на върха във Висшата лига
Арсенал надви Челси за едно полувреме и се върна на върха във Висшата лига