НОВИНИ

Жълт код за силен вятър със скорост до 80-90 км/ч

bnt avatar logo
от БНТ
21:09, 17.05.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Времето
Слушай новината

Превалявания и днес в страната, главно след обяд, но ще продължи да вали и в близките часове. Вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде слаб, в Дунавската равнина до умерен, но утре ще се усили, особено в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина, където временно ще е бурен. В областите с предупредителен жълт код поривите му ще достигат до 80-90 км/ч.

Вечерта вятърът ще започне да отслабва. От север облачността ще намалява, но на места в Южна България ще има превалявания.

Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, над Черноморието от север облаците също ще намалеят, но все още по южното крайбрежие ще превалява. Ще духа умерен до силен западен вятър.

Максималните температури ще са около 20° - 21°. Температурата на морската вода е от 14° до 17°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Облачността ще намалява, но в Родопите ще има валежи и гръмотевици.

На Балканите - ветровито, с валежи от дъжд ще бъде в Румъния. Над останалата част от полуострова ще е слънчево. Над повечето райони в Западна Европа, както и в северозападната част на Пиренеите ще има краткотрайни валежи, на места и гръмотевици.

В Централна Европа ще бъде доста ветровито, но там вероятността за валежи е по-малка, ще има и слънчеви часове. Над по-голямата част от Европейска Русия ще е слънчево и доста по-топло от обичайното.

У нас в сряда вятърът ще отслабне. Денят ще започне със слънчево време, но още около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност. Отначало в Западна България, а до края на деня и в останалата част от страната ще превали и прегърми.

В четвъртък ще вали на малко места, но ще започне захлаждане и в петък максимални температури ще са до около 20 градуса.

През почивните дни, обаче ще се затопли, ще има и повече слънчеви часове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спиране на електричеството в РЗИ-Пловдив, няма нарушение в съхранението на ваксините
Спиране на електричеството в РЗИ-Пловдив, няма нарушение в съхранението на ваксините
Редица страни смекчават мерките срещу пандемията
Редица страни смекчават мерките срещу пандемията