НОВИНИ

Жълт код за валежи и гръмотевици в 9 области в страната

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 26.06.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Днес в много райони на страната ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици.

На отделни места в Западна и Централна България явленията ще са временно интензивни и там е обявено предупреждение от първа степен – код жълто. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север.

Дневните температури ще са с 2 - 4° по-ниски, преобладаващите максимални ще са между 25° и 30°, в София - около 25°.

И по Черноморието ще се развива купеста облачност и главно след обяд на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

Максималните температури ще са 25 - 27°. Температурата на морската вода е от 21° в крайните северни райони до 24° на юг. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°.

През нощта срещу понеделник явленията на повечето места ще отслабнат и спрат. В началото на новата седмица превалявания ще има все още в Източна България и планинските райони.

През следващите дни ще преобладава слънчево време, на места със следобедни превалявания, а температурите ще започнат да се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силна буря затвори пътища в Сандански и остави Мелник без ток
Силна буря затвори пътища в Сандански и остави Мелник без ток
България се бори, но отстъпи на САЩ в Лигата на нациите
България се бори, но отстъпи на САЩ в Лигата на нациите