НОВИНИ

Жълт код за валежи в Западна България

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 12.06.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Днес в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На отделни места валежите ще са интензивни и значителни по количество, има условия за градушки. В Източна България само в отделни райони ще превали и прегърми, там ще има и повече слънчеви часове. Ще духа слаб по Черноморието до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 24 и 29 градуса, в Западна България малко по-ниски до 20 - 21°, в София около 21°.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд на отделни места краткотрайно ще превали. Максималните температури ще са 22 - 24°. Температурата на морската вода е 21 - 23°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Сутринта в отделни райони, а около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на места интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен вятър от север-североизток, по високите части от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра около 11°.

Във вторник в Западна и Централна България отново ще има краткотрайни валежи, в отделни райони временно интензивни, с гръмотевични бури, възможни са и градушки. В източните райони ще преобладава слънчево време.

В сряда сутринта ще има и слънчеви часове, а около и след обяд облачността ще се увеличи, на отделни места в Южна България и източните райони ще превали краткотраен дъжд.

В четвъртък следобедни превалявания ще има в Западна и Централна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС продължава с дебатите по предсрочното освобождаване на Иван Гешев
ВСС продължава с дебатите по предсрочното освобождаване на Иван Гешев
Верона удари Специя и го прати в Серия "А", Каляри се завърна в елита на Италия
Верона удари Специя и го прати в Серия "А", Каляри се завърна в елита на Италия