НОВИНИ

Жената в метрото е простреляна близо до станцията на летището, имала е билет за Виена

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:04, 13.05.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Софийската градска прокуратура започна активно разследване по случая със стрелбата в столичното метро. Вчера малко след 14.00 ч. мъж застреля жена с четири куршума, а след това се самоуби.

От прокуратурата съобщиха, че вече е установена самоличността на мъжа и жената. Той е на 58 години, а тя на 56. На името на жената имало закупен самолетен билет за полет до Виена в 16.05 ч. в същия ден. Пътувала към летището с метрото.

Прокуратурата започна разследване на стрелбата в столичното метро

Близо до станция "Летище София" мъжът е стрелял. По данни на прокуратурата в мотрисата са открити 7 гилзи.

От обвинението съобщиха, че сигналът е подаден от машинист, управлявал влака, за изстрели в един от вагоните. Незабавно са били изпратени дежурни екипи на СДВР. Назначени са и експертизи - биологична, балистична и видеотехническа.

Експерт след стрелбата в метрото: Напълно е допустимо да има свидетели, които да не желаят да говорят

В сутрешния блок на БНТ криминалният експерт Иван Савов коментира, че според него става дума за битова свада, а мъжът е стрелял с пистолет, просто защото в момента е разполагал с такова оръжие.

Всеки един гражданин, който притежава огнестрелно оръжие, носи отговорност както за своите действия, така и за причинени по невнимание щети и той задължително е наясно в момента, в който кандидатства и му се издава разрешително каква е отговорността, която носи. Преминават се съответно теоретичен, практически изпит, който смея да твърдя, че за разлика от други браншове, където се държат подобни изпити, тези изпити при кандидатстване не оръжие се спазват процедурата. Преминава се психологическо изследване, където имаме пропуски, то според мен би следвало да бъде по-подробно и да се прави по-задълбочено, обясни Иван Савов, криминален експерт.

Стрелецът в метрото е охранител, бил е със законен пистолет

Жената, която е в болница "Света Анна", все още е в изключително тежко състояние, а лекарите продължават да се борят за живота ѝ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи решения на новия кабинет (ОБЗОР)
Първи решения на новия кабинет (ОБЗОР)
Ученици от Бургас разработиха безплатен сайт за подготовка за матурите в 4-ти клас
Ученици от Бургас разработиха безплатен сайт за подготовка за матурите в 4-ти клас