НОВИНИ

Поставиха специални чешми за кучета в Ямбол

bnt avatar logo
от БНТ
17:49, 13.05.2021
9435
Чете се за: 02:47 мин.
Любопитно
Слушай новината

Домашните любимци в Ямбол вече имат свое място, където могат да пият вода.

Придобивката е от скоро и се радва на невероятен интерес.

Всеки собственик на домашен любимец знае колко приготовления са необходими, за да излезе на разходка с кучето си. Едно от основните неща, които присъстват в чантата, е бутилка с вода. Тази практика остава в историята след като в близост до зоната за разходка на кучета внградския парк на Ямбол е монтирана специална чешмичка за четириногите.

"Страшно много се посещава това място, затова решихме да направим една такава чешмичка, по-точно да закупим и да поставим. Изключително сме щастливи. Тя се използва страшно много", каза директорът на ОП "Паркове и зони за отдих и спорт" - Ямбол Динко Белчев.

Изключително доволни от новото съоръжение са стопаните на кучета.

"Много голяма полза има, защото преди нямаше нищо и така си отиваха жадни кучетата, а сега като излезем от кучкарника веднага, пак пие. Има голяма полза, много хубаво направено, чудесно. Преди си носихме в шишета, туби", каза Динко Господинов.

"Аз с всички хора, с които разговарях в парка по разходките, така като се засичаме с кучета, много се радват, че го има, защото понякога излизаме дори за мъничко и се налага някъде да търсим вода по заведения, магазини, а тук удобството е изключително и са го направили с механизъм да изхвърлиш старата вода и да налееш прясна на животинчето. И се радвам, че някой се е сетил да го направи за животните", каза Жаклин Радионова.

Чешмичката освен за животните е оборудвана и за ползване от хората. Съвсем скоро в един от големите квартали на Ямбол предстои да бъде монтирано още едно подобно съоръжение.

"Поради големия интерес, който породиха тези чешмички и тяхната използваемост, сега ще търсим още места, където нашите съграждани разхождат домашните любимци и ще закупим още чешмички", каза Динко Белчев.

Подобни чешмички за домашни любимци има в редица големи градове. Сред тях в грижата за животните се нарежда вече и Ямбол.

Автор: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надежда Нейнски: Конфликтът в Близкия изток оказа огромно влияние върху света и България в частност
Надежда Нейнски: Конфликтът в Близкия изток оказа огромно влияние върху света и България в частност
Кубрат Пулев с мач в края на лятото
Кубрат Пулев с мач в края на лятото