НОВИНИ

Жителите на град Мартен и съседните села блокираха граничния пункт "Дунав мост" при Русе

bnt avatar logo
от БНТ
18:24, 03.08.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Жителите на град Мартен и съседните села блокираха граничния пункт "Дунав мост" при Русе. Протестът им е срещу километричните опашки от тирове и задръстванията в района, както и срещу бездействието на властите за решаването на проблема с трафика.

Потърпевши от хаоса и задръстванията на "Дунав мост" се заканват да разпънат палатков лагер. Протестът им ще бъде безсрочен, докато опашките от тирове не изчезнат. Вместо да се придвижат за 10 минути от Русе до Мартен на хората им се налага да губят часове сред камионите, за да стигнат до домовете и работните си места.

Международните шофьори пък са принудени да живеят в кабините на камионите, защото често, за да преминат пет километра в района на Дунав мост, им отнема 12 часа.

Проблемът е от години, но се задълбочи след избухването на войната в Украйна. Трафикът се увеличи и за денонощие през "Дунав мост" преминават над две хиляди камиона.

На този фон нито фериботната връзка Русе - Гюргево е възстановена, нито има буферен паркинг. Не е ясно кога изобщо ще стартира и изграждането на втори мост над Дунав между Русе и Гюргево.

Затова търпението на жителите на съседния град Мартен се изчерпа. Въпреки че са предупредени от полицията, че нямат право да затварят международния път, те го блокираха за кратко, но до напрежение не се стигна.

Репортер: Даниела Димитрова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Булгаргаз" е продавал руски газ с надценка?
"Булгаргаз" е продавал руски газ с надценка?
Каква е реакцията на САЩ след ликвидирането на лидера на "Ал Кайда"?
Каква е реакцията на САЩ след ликвидирането на лидера на "Ал Кайда"?