НОВИНИ

Жива верига на Боденското езеро в Германия

bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 03.10.2020
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Днес и утре град Констанц в Южна Германия и районът на Боденското езеро са център на мирни международни протести срещу мерките за справяне с коронакризата, за солидарност, отговорност и борба с антисемитизма.

Стотици хиляди хора, идващи от четири държави: Германия, Австрия, Швейцария, Лихтенщайн, направиха своеобразен кръг - мирна верига около езерото, което е разположено на територията на тези държави.



Мотото на участниците в живата верига беше "Свързване за мир и свобода". По цялото Боденско езеро имаше сборни пунктове. Многобройна полиция осигуряваше реда и спокойствието на гражданите. Местните хора казват, че никога не е имало подобно събитие в този район. Заведенията и търговски обекти бяха затворени.

Утре в 16.00 часа е още по-голяма демонстрация в Констанц, която ще е и срещу правителството и настоящето управлението с искания за нова конституция.

Събитията в региона на Боденското езеро са продължение от националните стачки през септември в Берлин. Идеята е протестите да се изтеглят от столицата. Следващата демонстрация ще е на 7 ноември в Лайпциг.

Автор и кадри: Красимира Аманфо

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бурята Алекс порази Франция и Италия (СНИМКИ)
Бурята Алекс порази Франция и Италия (СНИМКИ)
Възстановиха паметната плоча пред софийския дом на Николай Лилиев
Възстановиха паметната плоча пред софийския дом на Николай Лилиев