НОВИНИ

Жозе Моуриньо за изкуствения терен на Будьо/Глимт: Това е друг спорт

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:03, 07.04.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
жозе моуриньо българия втори дом цска заслужава повече едната точка
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Наставникът на Рома Жозе Моуриньо отново прояви характера си по време на пресконференция преди първия дуел от 1/4-финалния сблъсък на неговия тим срещу Будьо/Глимт в турнира Лига на конференциите.

"Специалния" не скри недоволството си от факта, че срещата ще се играе на изкуствен терен, макар след това да допълни, че това не би могло да бъде извинение за римските "вълци", ако те не постигнат добър резултат в Норвегия.

"Щастлив съм, че се върнах тук и се надявам този път нещата да се развият по-добре. Все пак, отново ще кажа, че не харесвам тази изкуствена трева. Това е друг спорт. Футболът се играе на естествена трева. Това няма да ни служи като извинение. Имаме два мача до полуфиналите. Уважаваме Будьо изключително много, защото те показаха, че са много добър отбор и в Рим. Мачът ще е различен от този през октомври. Сега сме по-добри, а те се разделиха с някои играчи", коментира Моуриньо.

Рома и Будьо/Глимт вече веднъж играха през този сезон в групите на турнира, когато норвежкия шампион разби италианците с 6:1 у дома, докато двубоят на "Стадио Олимпико" завърши 2:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кандидатите за управител на БНБ остават двама
Кандидатите за управител на БНБ остават двама
След заплахата срещу магистрат: Правосъдното министерство призова да не се политизира случаят
След заплахата срещу магистрат: Правосъдното министерство призова да не се политизира случаят