НОВИНИ

Журналистът Илхан Андай: Доган и Пеевски несъмнено ще бъдат двигателите на ДПС

bnt avatar logo
от БНТ
18:47, 08.11.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

ДПС заменя декларациите и скандиранията и облича работни облекла с многообещаващото послание "Ние започваме да градим" - това коментира в "Още от деня" журналистът Илхан Андай по повод оставката на председателя на движението Мустафа Карадайъ.

"Това следва да звучи събуждащо и за своите, и за другите. Своите да са наясно, че вече ще се работи много в името на избирателя, а потенциалните партньори и дори резервираните да са наясно, че ДПС вдига летвата и ще бъде със самочувствието, че властта ѝ се полага заради това, което прави, заради новата визия на национално-отговорна либерална партия", посочи Андай.

Според него, Мустафа Карадайъ започна отлично като нов председател, но през последната година той се огъна под тежестта ДПС.

"Ахмед Доган и Делян Пеевски несъмнено ще бъдат двигателите на ДПС както до националната конференция, така и след това. Нужен е много внимателен анализ дали Делян Пеевски еднолично може да стане председател на партията или може да се прибегне към изпробвания вече формат със съпредседателите. Тогава той много удачно би управлявал заедно със съпредседателите Филиз Хюсменова и Илхан Кючук."

Възможен е и сегашния вариант Доган да си остане оперативен председател, но ключовата роля да изиграва отново Пеевски, смята журналистът.

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Габриел в Истанбул: Желязната църква е символ на родолюбие, обединение и по-добро бъдеще
Мария Габриел в Истанбул: Желязната църква е символ на родолюбие, обединение и по-добро бъдеще
Берое анонсира привличането на бивш футболист на Бока Хуниорс
Берое анонсира привличането на бивш футболист на Бока Хуниорс