НОВИНИ

Значителна облачност със слаби валежи от дъжд

bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 14.12.2020
Чете се за: 01:05 мин.
У нас
Слушай новината

За пореден ден облачността у нас ще се задържи предимно значителна. Ще има и слаби валежи, по-интензивни в югоизточните райони от страната, включително и по Южното Черноморие. В западните и централните части на Предбалкана, както и високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг.

Ще духа умерен, в източната половина от страната временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 2°-3° в Предбалкана до 8°-9° в югоизточните райони.

През нощта валежите навсякъде ще спрат, най-късно в крайните югоизточни райони, а облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява. Ще продължи да духа слаб, в Източна България умерен, временно силен северозападен вятър.

Минималните температури утре ще са между 1° и 6°, максималните - от 6° до 11°. По-значителна облачност ще има все още в източните райони, а в крайните югоизточни части от страната не е изключено и да превали слаб дъжд. Временно силният северен вятър в Източна България до вечерта постепенно ще отслабва.

В планините облачността също ще се разкъса и намалее, но в сутрешните часове в масивите от Централна и Източна България все още е възможно да превалява слаб сняг. Максималните температури по най-високите ще са около нулата.

В курортите - от 4° на Алеко до 8° в Банско. Ще духа умерен североизточен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от север.

В югоизточната половина от Балканите сутринта ще бъде облачно и с валежи, но след обяд облачността ще се разкъсва и намалява. В западните и централните райони от полуострова ще бъде предимно слънчево.

В много райони от континента ще вали дъжд, значителни количества се очакват в страните от Западна Европа. Сняг ще вали на Скандинавския полуостров, във Финландия и на много места в Беларус и Европейска Русия. В източната половина на Украйна ще превалява дъжд и на много места ще има поледици.

У нас в дните до края на седмицата ще има много слънчеви часове, повече в планинските райони. В равнините, низините и около водните басейни ще се образуват мъгли или ниска облачност, на места - трайни. Сутрешните температури в повечето райони ще са около нулата, следобедните - в широки граници - от 2° до 10°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Айк Мнацаканян остана извън тройката на световната купа по борба в Белград
Айк Мнацаканян остана извън тройката на световната купа по борба в Белград
Кой и как ще се ваксинира у нас?
Кой и как ще се ваксинира у нас?