НОВИНИ

Борисов и швейцарският посланик у нас посетиха завода за кабели в Търговище

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:00, 14.12.2020 (обновена)
Чете се за: 00:47 мин.
Бизнес

В Търговище премиерът Бойко Борисов заяви, че за радост, много европейски компании са преосмислили, че сами трябва да произвеждат апаратурата за борба с коронавируса. Там той и посланикът на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен посетиха завод с над 100 служители, в който се произвеждат части, включително за медицинско оборудване и респиратори.

Премиерът Борисов изтъкна активната работа на правителството в подкрепа на бизнеса и инвестициите в България. Каза, че с добра инфраструктура, се дава възможност на чужди фирми да инвестират не само в големите градове на страната, но и в по-малки като Търговище. Подчерта, че е оптимист за борбата с коронавируса.

Бойко Борисов - министър-председател: Най -важното сега е да преодолеем пандемията. Да я няма. След това икономиката ще тръгне нагоре.

За радост, в България се правят една съществена част от респираторните апарати, каза още премиерът.

Бойко Борисов - министър-председател: Дето се казва, да благодарим защото благодарение и на вашата работа, медицината в Европа има толкова важни апарати.

От ръководството на завода показаха производствения процес, специално демонстрираха и работата на машина, създадена в България и след това внедрена и в производството на концерна извън страната.

Мюриел Берсе Коен - посланик на Швейцария: Кабелите също са един вид магистрали в този нов дигитален свят.

Премиерът пък се похвали, че под цялата тръба на "Балкански поток" има магистрален оптичен кабел, а България е една от страните с най-добър интернет в света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спряха правата на арбитърa Петър Костадинов
Спряха правата на арбитърa Петър Костадинов
Роджър Федерер до последно ще бъде под въпрос за "Аustralian Open" 2021
Роджър Федерер до последно ще бъде под въпрос за "Аustralian Open" 2021