НОВИНИ

Значителни валежи и силен вятър днес

bnt avatar logo
от БНТ
14:07, 27.09.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се предупрежденията за значителни валежи в Северозападна България. До 9.00 часа тази сутрин най-големи са количествата в Белоградчик и Видин.

Код жълто за проливни валежи е обявен днес в Западна България и централните части от Дунавската равнина, а за временно силен южен вятър - в Южна и Югоизточна България и на север от планините. По-интензивни и придружени от гръмотевици ще бъдат валежите в следобедните и вечерните часове. Максималните температури ще бъдат по-ниски, в сравнение с вчера, в повечето райони между 22 и 27 градуса.

През нощта валежите навсякъде ще спрат и утре ще бъде предимно слънчево. Следобедни превалявания ще има само на отделни места в западната половина от страната. Вятърът ще остане от запад-югозапад, вече слаб до умерен, а максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса.

На морския бряг ще се задържи предимно слънчево. Ще духа умерен югозападен вятър. Температурата на морската вода е 17 - 20°, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала с тенденция към отслабване.

Слънчево време ще преобладава и в планините. В следобедните часове на изолирани места в масивите от Западна България ще превали. Ще бъде ветровито с умерен, по най-високите и открити части - временно силен вятър от запад-югозапад.

Над по-голямата част от Балканите ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне, а температурите слабо ще се повишат. Превалявания ще има в западните и крайните северни райони от полуострова.

До събота максималните температурите у нас ще се повишават. Ще преобладава слънчево време с по-голяма вероятност за превалявания в четвъртък, в Западна България. Валежи ще има и в края на съботния ден, първо в западните райони, а през нощта срещу неделя на повече места в страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Михайлов след победата над Северна Македония: Браво, момчета!
Борислав Михайлов след победата над Северна Македония: Браво, момчета!
УС на БФ по волейбол отся пет кандидатури за поста селекционер на мъжкия национален отбор
УС на БФ по волейбол отся пет кандидатури за поста селекционер на мъжкия национален отбор