НОВИНИ

Мащабна специализирана операция на полицията в Софийска област

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:25, 27.09.2022 (обновена)
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Мащабна специализирана акция на полицията. До момента на територията на общините Ботевград, Самоков и Ихтиман са проверени 17 търговски обекта и над 380 моторни превозни средства.

Две от заведенията са затворени, 56 акта са съставени по Закона за движение по пътищата. Проверяват се и криминално проявени лица.

В акцията участват служители от криминална, икономическа, териториална и охранителна полиция, както и експерти от НАП, Българската агенция по храните, местното РЗИ и агенция "Митници".

Проверява се за незаконна лихварска дейност и евентуално опрощаване на дългове срещу гласуване за определени кандидати. Директорът на полицията в Ботевград Здравко Йотов съобщи, че до момента такива случаи няма.

"Самите хора, които преди години са били свързани с купуването на такъв вот, са се отдръпнали и обясняват, че той е много труден в момента при машинното гласуване. Никой не би се наел да гарантира, че може да осигури на дадена политическа партия определен брой гласоподаватели", заяви Здравко Йотов, началник на РУ на МВР-Ботевград.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Размествания на жълтите павета след ремонта
Размествания на жълтите павета след ремонта
Рекорден брой участници стартират в “По стъпките на Алеко с приятел”
Рекорден брой участници стартират в “По стъпките на Алеко с приятел”