НОВИНИ

"Артщрихи от седмицата" с Галя Крайчовска - 14 февруари

Честни сини очи.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:27, 14.02.2015
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Честни сини очи. Иван Иванов и Франко Неро главни герои на София Филм Фест 19-та серия.

Любимецът на българската публика ще получи наградата за принос в киното. „Аз съм индивидуалист-анархист и не търпя затворени пространства. Киното пасва на характера ми споделя Иван Иванов, който се преоткрива с писането. Неро пристига за световната премиера на филма „Децата на Маам", ше получи почетния плакет и ще разкаже любопитни подробности за „Джанго" - историята вдъхновила Тарантино за „Джанго без окови".

Една изящна поетична книга разкрива нови детайли около любовния триъгълник Дора Габе, Елисавета Багряна и Боян Пенев. „Обич безумна и свята" събира любовните шедьоври на двете поетеси и щрихи от драматичната любов към харизматичния литературен критик. Прочутата Теашенска маса остава в Лувъра. С мощна кампания бяха събрани близо един милион евро, за да остане масата на мира в музея. Всички 128 полускъпоценни камъка са описани в книга през 1780 г., която се съхранява в чекмедже под масата.Блясъкът на викторианската епоха преминава през времето с изящни, порцеланови кукли. Колекционерската изложба в Арт къща "Куклите" представя интересни детайли от отминали времена и нрави.

Герои от същото време, но с по-драматични послания се настаняват в театъра на армията.

„Стреляйте по артиста" една реплика от пиесата „Лес" на Островски дава новото заглавие и различния фокус на режисьора Николай Ламбрев. Съдбата на артиста по професия и душа.

Георги Къркеланов и Калин Врачански са Щастливцев и Нещастливцев - комик и трагик, пътуващи актьори. Сблъсъкът им с хората с власт и пари разгръща сцените. "Палячовщината сега е на мода" ще въздъхнат героите, динамични и пластични трябва да се доказват отново и отново...

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Знаков юбилей - спомен за проф. Пенчо Данчев
Знаков юбилей - спомен за проф. Пенчо Данчев
Дрезден - жива верига заради 70 г. от бомбардировките
Дрезден - жива верига заради 70 г. от бомбардировките