НОВИНИ

Артщрихи с Галя Крайчовска - 21 март 2015 г.

Зрителят има нужда от приказки.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:46, 21.03.2015
Чете се за: 01:03 мин.
Още

Зрителят има нужда от приказки. Поредното доказателство - "Пепеляшка", режисирана от Кенет Брана. Филмът събра 70 милиона долара само за един уикенд отвъд океана. У нас също се изкачи на върха на зрителската класация.

*** *** ***

Магията на пролетното равноденствие завладя галерия "Артур". Красивата и загадъчна тема представя художничката Мариана Маринова.

*** *** ***

Силно поколение настъпва смело в театралната територия. "Мечтата на Наташа" влиза в театър "Сфумато". - с изцяло млад екип, начело с Ованес Торосян в ролята на режисьор. Искат зрителите да са активни участници в действието.

Ованес Торосян, режисьор: Опитахме да направим адекватно и да звучи за младите, да не е архаично, помпозно, с ежедневен речник.

Тази история може да се случи навсъкъде. Любовта има ключова роля. Около нея се заплитат изненадите.

Александър Томов, актьор: После - да, променят се нещата. И за да разберете какво точно се променя, трябва да го гледате.

София Рухова, Милена Ерменкова, Ася Димитрова и Александър Томов опитомяват ъндъргнаунд пространството. Следващото представяне на "Мечтата на Наташа" е на 2 април. Като част от проекта "Театър на добродетелта", екипът се отказва от възнаграждения, за различни каузи. Сега подкрепят театрална работилница "Сфумато".

*** *** ***

Млади украински артисти споделят болката и ужаса от войната и се надяват, че гласовете им ще бъдат чути по света. Самите те изнасят благотворителни концерти в УКрайна, даряват кръв и медикаменти. Танцът "Не на войната" е включен в новия им спектакъл Shadow Space= с театър на сенките и ръцете, неонови изображения, пантомима, акробатика и пясъчна анимация..Театър на сенките FireFlies гостува в

София на 4 април.

*** *** ***

Мелоновината на седмицата - Роби Уилямс идва за Spirit of Burgas. Легедарният британец идва с най-големите си хитове. Неумерена доза забавление се очаква на летния фест. Явно SPIRIT of Burgas ще си навакса за пропуснатата година. На 7 и 8 август Бургаският бряг ще е пълен с изненади и звезди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненци помагат на Мадан
Варненци помагат на Мадан
ЕС, Русия и Украйна ще преговарят за газа и през април
ЕС, Русия и Украйна ще преговарят за газа и през април