НОВИНИ

56% от българите смятат, че има реална опасност за националната ни сигурност

Това сочат резултатите от представително проучване на "Алфа Рисърч" за предаването "Референдум". Въпросът е свързан с последните събития - атентата в Ница и опита за преврат в съседна Турция.Депутати от вътрешната комисия и от комисията по отбрана дискутираха в студиото има ли реална опасност за България.

bnt avatar logo
от БНТ
21:08, 19.07.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Валентин Радев, депутат от ГЕРБ и зам.- председател на Комисията по отбрана в парламента цитира данните от днешното заседание на външната и вътрешната комисии, на което стана ясно, че "няма непосредствена опасност за България".

Атанас Зафиров, член на Комисията по отбрана и народен представител от ПГ на „БСП лява България“ изброи най-големите, според него, опасности - потенциалния мигрантски поток и прогресиращата ислямизация в Турция. "Нашата парламентарна група ще предложи да бъде сформиран екип от всички парламентарни групи, които да излязат с декларация за ситуацията в Турция - от името на цялото Народно събрание"

Красимир Каракачанов, зам-председател на НС и лидер на ВМРО предупреди, че България трябва да подготви институциите, за да сме независими за това, което се случва близо до нас.

"В момента пред страната важният въпрос е наистина заплахата от тероризъм, доколко има реална заплаха", каза Камен Констадинов, депутат от ДПС. По повод метежа в Турция Констадинов заяви, че ДПС счита, че нито една демокрация не може да бъде коригирана с военен преврат или със сила. Доколкото обаче се случват неща, като атентата в Ница, на летище Ататюрк - има заплаха за всяка една страна, членка на ЕС и НАТО. В тази посока трябва да работят и службите за сигурност и политическите сили. Според него това е първостепенна задача на всички политици - "не трябва да се делим на опозиция и управляващи, а трябва да търсим общо съгласие, за да бъдат живота и здравето на българските граждани по-сигурни"

Димитър Делчев, народен представител и секретар на ПГ на РБ, заяви, че хората ги е страх от новините за тероризъм и искат да живеят по-спокойно. Войната с тероризма е война на ценности, каза още Делчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опера на открито в София
Опера на открито в София
Събитията в Турция усложняват отношения между Анкара и Берлин
Събитията в Турция усложняват отношения между Анкара и Берлин