НОВИНИ

Арт щрихи с Галя Крайчовска

Нови театрални награди ще раздават в Сатирата. Церемонията за връчване на наградите "Златен Кукерикон" ще се развихри на 7 април.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:45, 30.03.2013
Чете се за: 00:57 мин.
Още
арт щрихи галя крайчовска

Нови театрални награди ще раздават в Сатирата. Церемонията за връчване на наградите "Златен Кукерикон" ще се развихри на 7 април.



Как се е развивал шпионажът през каменната ера? Това ще проследим в Сатиричния театър. Легендите на Сатирата Татаня Лолова, Пламен Сираков и Йорданка Стефанова си партнират с изгряващите звезди Луиза Григорова и Весела Бабинова и студенти от НАТФИЗ, под режисурата на Пламен Марков. 12 000 години преди Христа племето на Зубрите доста го закъсва. Уловът става все по-беден и гладът си казва своето. Добрата новина идва от конкурентното племе на Скорпионите - били измислили модерно средство за ловене на риба - рибарската мрежа. Най-красивата и хитра девойка ще трябва да проникне в редиците на врага и да открадне тайната за техническото чудо.



Къде отивате пита една млада художничка? Площади, ескалатори, лица, неон, пейзажи... в картините на Калия Калъчева обществените пространства намират различен фокус. А вдъхновението дошло от световните летища, преплетените жици и свободното време. Калия определя себе си като социален експериментатор и емоционален анализатор. Дебютната й изложба в Галерията за модерно изкуство продължава до 14 април.



Световни майстори на танца ще разкрият някои тайни. На 3 април е галерия "Credo Bonum" преподавателите от "Dance it!" ще разкажат как се пробива световната танцова сцена и как действа една от най-добрите танцови школи в света, училището "Ейли". Мултикултурната танцова трупа която обогатява модерния американски танц с афроелементи е достигнала до повече от 23 милиона души в 71 страни по целия свят. Дамите от Танцова работилница "Dance it!" стоят зад клипове на Риана и филма "През Вселената". Изложбата "Откровения. Алвин Ейли: революция с танц“ ще подкрепи хореографското пътешествие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уникален албум с творби на Николай Рьорих
Уникален албум с творби на Николай Рьорих
Слава Зайцев с нова колекция
Слава Зайцев с нова колекция