НОВИНИ

Дунавският мост в посока Русе - Гюргево става платен на българска територия

Мостът на река Дунав в посока Русе - Гюргево на територията на България става платен. Това реши правителството на днешното си, последно за годината заседание. Магистрала "Люлин" вече ще бъде част от магистрала "Струма", а пътят Калотина - София вече ще се нарича магистрала "Европа" и ще включва и Северната скоростна тангента на столицата. Изменението в списъка на републиканските пътища се прави поради въвеждането на нови пътни отсечки или отпадането на трасета.

bnt avatar logo
от БНТ
13:16, 27.12.2018 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Автомагистрала "Люлин" се присъединява към "Струма" поради малката си дължина - 19,6 км, и факта, че се явява естествено начало на определеното за АМ "Струма" трасе. Така участъкът "София - Перник" става част от пътя "София - Перник - Дупница - Благоевград - Симитли - Кресна - Сандански - граница Гърция".

АМ "Тракия" ще се обозначава с номер А-1 и ще обхваща направлението София-Пловдив-Стара Загора-Ямбол-Бургас. "Хемус" е с номер А-2 по направление София-Ботевград-Шумен-Девня-Варна. С А-3 ще бъде обозначавана магистрала "Струма" , която обхваща София-Перник-Дупница-Благоевград-Симитли-Кресна-Сандански-Граница Гърция.

АМ "Марица" ще бъде А-4, която обхваща Пловдив-Стара Загора-Харманли-Свиленград-Граница Турция. А-5 пък е магистралата "Черно море" между Варна и Бургас.

Магистрала "Европа" , от София до сръбската граница, ще бъде номерирана с А-6.

Изменението в списъка на републиканските пътища се прави поради множеството настъпили промени, свързани с въвеждането в експлоатация на нови пътни отсечки, които са част от републиканската пътна мрежа на страната, или отпадане на трасета от нея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НЗОК и БЛС подписаха анекса към Националния рамков договор
НЗОК и БЛС подписаха анекса към Националния рамков договор
​Непоказвана картина на Майстора изложиха за първи път в галерията в Кюстендил
​Непоказвана картина на Майстора изложиха за първи път в галерията в Кюстендил