НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Много музика в края на годината

Изпращаме старата година с много музика. Най-доброто от класическата оперета се събира утре в зала 1 на НДК.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:15, 27.12.2018
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Любими арии, дуети и ансамбли ще прозвучат в Новогодишния оперетен бал, с изпълненията на солисти, хор, балет и оркестърът на музикалния театър. „Една нощ във Венеция”, „Веселата вдовица”, „Страната на усмивките”. И като истински бал, не може да мине без виенски валс, полка, но и без темпераментните кан-кан и чардаш.

„Новогодишен концерт-матине за деца и възрастни“ ви очаква на 29 декември в кино „Люмиер Лидл“. Цигуларката Дарина Малеева и френският пианист Ксавие Льоконт ще ви преведат през красивите територии на Дебюси, Пуленк, Шуберт и Шуман. А „Чудните приключения на слончето Бабар” идва в компанията на балет и мултимедия.

Много настроение без лимит и контрол донася група Контрол, с традиционния следколедно-предновогодишен концерт в Мазе - утре вечерта. Направиха и нов клип по чисто новото парче Весела Празоколеда - с много настроение и намигване. А в поканата за концерта пишат: "Следвайки тенденцията ще изпратим и тази година с мега парти в МазЪтЪ, да проверим наличните провизии, да разтресем МАЗЕ-то и да започнем 2019 г. на чисто! Концертът 2017 г. беше мега силен, нека този бъде титаничен!

И да посрещнем новата 2019 г. с тържествен ритъм, по традиция с концерта на Новогодишният музикален фестивал. На 1 януари ще ни потопят в „Магията на танца”. Мястото, разбира се - НДК.

А ние ще ви пренесем и до Виена, с прочутия новогодишен концерт. Просто включете телевизорите на 1 януари и се понесете на вълните на музиката. Весело посрещане на Новата година!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Галъп”: 22% от българите очакват 2019 г. да е по-добра
„Галъп”: 22% от българите очакват 2019 г. да е по-добра
Германия ще се противопостави на разполагане на нови ядрени ракети в Европа
Германия ще се противопостави на разполагане на нови ядрени ракети в Европа