НОВИНИ

БЛС и НЗОК подписват Анекса към Националния рамков договор

Българският лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса подписват днес Анекса към Националния рамков договор за 2018 г. Той влиза в сила от 1 януари.

bnt avatar logo
от БНТ
07:21, 27.12.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Анексът определя цените и дейностите, които ще плаща касата. Предвижда се догодина да има повече направления за изследвания и прегледи при специалисти. Очаква се бюджетите на болниците да се увеличат с около 5%. Заложени са и мерки за затягане на контрола в лечебните заведения. Сред тях са камери в инвазивните кардиологии и ежедневно следене на заетостта на леглата в болниците.

Жени Начева - председател на НС на НЗОК: Успяхме да договорим балансирано разпределение на близо 500 милиона лева допълнителни средства за 2019 година, както и да постигнем по-добри параметри за контрол върху преди всичко качеството на изпълнение на медицинските дейности.
д-р Иван Маджаров - председател на БЛС: Ние обърнахме внимание повече на това наистина да се съсредоточим в това в преходни и заключителни разпоредби в закона за бюджета на НЗОК, където основната идея беше да поставим основите на едно бъдещо сътрудничество, да изчистим моментите, които сме имали като недоразумения в миналото. Смятам, че го постигнахме.
Кирил Ананиев - министър на здравеопазването: Анексът към рамковия договор категорични според мен е надграждане на действащия рамков договор и добра основа за промените, които всички ние очакваме да се случат след 1 януари 2019 г. Този договор допринася за по-добро качество на лечението.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затварят заради разследване пътя през Искърското дефиле между Своге и София
Затварят заради разследване пътя през Искърското дефиле между Своге и София
Пред МС организираха протест Не ни пързаляйте за Пирин
Пред МС организираха протест "Не ни пързаляйте за Пирин"