НОВИНИ

Арх. Максимилиано Фуксас: София винаги е била красив град

София винаги е била красив град, през един период беше по-индустриална и това изключително замърсяваше. И наистина преди две години, като дойдох в София и видях, че е заприличала на един модерен, изключително красив и много зелен град. Това заяви в предаването "Денят започва" звездата на италианския дизайн Максимилиано Фуксас. Конфиндустрия България съвместно с Посолството на Италия организират конференция "Дизайн и устойчиво развитие", а специален гост е Максимилиано Фуксас.

bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 01.03.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

За София се очертават няколко важни конкурса, които трябва да намерят мястото на една хубава, знакова сграда така че София да намери своята истинска архитектура, за да стане тази сграда запазената марка на града, обясни главният архитект на София арх. Здравко Здравков

арх. Здравко Здравко, главен архитект на София: Започваме с няколко градски пространства, които са ключови за продължаване на пешеходните ни зони, а това е пространството около Св. Неделя. Очакваме пространството около Централната жп гара също да бъде разработено и да даде една връзка по Мария Луиза към останалата част от пешеходните пространства. В същото време продължаваме и т.нар. трета зона - това е пространството от Раковски до площад Независимост.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Звярът от изток“ затрупа Южна Франция със сняг
„Звярът от изток“ затрупа Южна Франция със сняг
Гинка Върбакова: Склонна съм държавата да има участие в сделката с ЧЕЗ
Гинка Върбакова: Склонна съм държавата да има участие в сделката с ЧЕЗ