НОВИНИ

Международното летище на остров Бали остава затворено за още 24 часа

39 българи, които се намират на остров Бали, са се свързали с кризисния щаб, създаден от външното ни министерство. Всички те са добре и се намират на сигурно място. Международното летище на остров Бали остава затворено за още 24 часа заради изригването на вулкана Агунг.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
15:05, 28.11.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Българско семейство с дете се е намирало на международното летище на острова. Консулът ни в Джакарта Александрина Гигова е оказала възможното съдействие на сънародниците ни и тази сутрин те са отпътували към летището в Сурабая Източна Ява, откъдето ще вземат полет за България. Други двама български граждани, чийто полет е бил отменен, също са били пренасочени към летището в Сурабая, със съдействието на консула ни в Джакарта. Те ще отпътуват към Сингапур, а оттам - за България.

Консулството ни е в постоянна връзка с пренасочените сънародници и следи тяхното придвижване.

Като дойдох тук, се свързах с нашето посолство и хората подхождат организирано и отговорно към ситуацията. Тук, според мен, е въпрос на лична активност да се свържат с тях, защото от посолството не знаят кой тук е турист и кой живее тук постоянно.

Международното летище на остров Бали остава затворено за още 24 часа заради изригването на вулкана Агунг. Авиационните власти казаха, че въздушните коридори за самолетите са изпълнени с вулканична пепел. От събота вулканът бълва дим на височина няколко хиляди метра, а вече изригва и лава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арести в Македония за нападението срещу парламента през април
Арести в Македония за нападението срещу парламента през април
Братята, обвинени в убийството на възрастна жена в Провадия, остават в ареста
Братята, обвинени в убийството на възрастна жена в Провадия, остават в ареста